"Ik zou gewoon in het wiel van Sagan kunnen blijven, maar dat ligt niet in mijn aard"
Redactie
| 2 reacties

Tiesj Benoot wil ondanks zege in Strade Bianche ook in de E3 aanvallend koersen

"Ik zou gewoon in het wiel van Sagan kunnen blijven, maar dat ligt niet in mijn aard"
Foto: © photonews

Tiesj Benoot start als één van de favorieten voor winst in de E3 Prijs. Zijn voorjaar kan nu al niet meer stuk na winst in de Strade Bianche, maar er mag zeker nog wat bij. En aanvallend koersen wordt ook de komende wedstrijden zijn handelsmerk.

Na zijn eerste profzege in de Strade Bianche leek er een last van de schouders van Benoot gevallen te zijn. "Ik moet in ieder geval niet meer uitleggen waarom ik nog nooit een koers gewonnen heb", opent hij in Het Nieuwsblad. "Blij dat ik daar van af ben. En ja, het zorgt er ook voor dat ik nu vrij kan koersen. Mijn voorjaar is eigenlijk al geslaagd. Wat niet wil zeggen dat ik niet meer gemotiveerd ben."

Aanvallen

"Ik blijf ook koersen zoals voorheen: niet naar de anderen kijken en aanvallen wanneer ik dat wil. Ik heb die klik gemaakt na vorig voorjaar. Na het openingsweekend werd er wel gezegd dat ik dom gekoerst had, maar de situatie is toen gewoon niet in mijn voordeel uitgedraaid. In de Strade heb ik ook mijn eigen koers gereden en aangevallen en daar is het wel gelukt. Het zal nog wel eens fout aflopen, hè, maar ook nog wel eens goed."

"Ik verwacht wel dat Sagan de man van het voorjaar wordt"

Gewoon in het wiel van Sagan blijven is volgens Benoot geen optie. "Ik zou dat kunnen doen, maar dat ligt niet in mijn aard. Maar ik verwacht wel dat Sagan de man van het voorjaar wordt. Hij heeft zogezegd nog geen uitslagen gereden, maar hij is heel goed bezig. Ik heb hem zien ­groeien in de Tirreno."

"Hij is later teruggekomen van hoogtestage dan gewoonlijk, hij zal vanaf nu wel top zijn. Harelbeke liegt ook niet: door het zware parcours zullen de besten vooraan eindigen. Het mag ook regenen van mij", grijnst de Lotto Soudal-renner. "Dat ligt mij wel, dat heb ik bewezen in de Strade Bianche."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Wielerkrant.be

Al meer dan 5022 wielerfans gingen je voor!

Met de Wielerkrant nieuwsbrief ontvang je dagelijks al het laatste wielernieuws per mail.

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties