Quick-Step Floors domineert, Terpstra wint, Sagan valt door de mand
Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Harelbeke
| 25 reacties
Quick-Step Floors domineert, Terpstra wint, Sagan valt door de mand
Foto: © photonews

In een incidentrijke E3-prijs bleek Quick-Step in de finale het sterkste, het team van Lefevere kwam haast volledig ongeschonden uit de massale valpartij en leek even op weg naar een volledig podium.

'De val', het zal ook in de reacties achteraf hét thema zijn van deze E3-prijs. Onder meer Naesen en Vanmarcke zagen toen al hun koers gehypothekeerd. Quick-Step Floors trok fameus door voorin en zo werd het enorm lastig om terug te keren.

Bij het zestal van Quick-Step voorin vonden Terpstra en Lampaert het op 72 kilometer van de meet welletjes. Met een verrassende aanval kozen ze het hazenpad op de Taaienberg. Stybar, Gilbert en co. lieten het gat vallen.

Koppeltijdrit

Wat volgde was een koppeltijdrit waarop Sagan, Van Avermaet en Benoot hun tanden meer dan stukbeten. Wat meteen duidelijk was, was dat Terpstra de betere van de twee was.

Hij gooide er Lampaert op twee beklimmingen bijna af, maar op de kasseien van de Varent was het helemaal over en out voor Lampaert. Gilbert waagde daarvoor nog even een uitval in de hoop om met drie binnen te komen, maar hij waaide terug.

Straf van Naesen, Vanmarcke en co.

Toen hij terugwaaide, waren Naesen en Vanmarcke na een calvarietocht zelfs nog teruggekeerd voorin. Zo kwam er een elitegroep samen in de jacht op Terpstra. In die groep werd echter teveel naar elkaar gekeken. Benoot, Trentin en Van Avermaet probeerden, maar kwamen er niet meer bij. Bovendien stopten Gilbert en Stybar uitstekend af.

Zo pakte Terpstra na de Samyn zijn tweede zege van het seizoen. En Sagan? Die kon dat elitegroepje niet bijhouden en kwam met minuten achterstand binnen. Gilbert won de sprint voor de tweede plaats, voor Van Avermaet, Naesen en Benoot.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Wielerkrant.be

Al meer dan 5022 wielerfans gingen je voor!

Met de Wielerkrant nieuwsbrief ontvang je dagelijks al het laatste wielernieuws per mail.

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties