Sagan voor zijn eerste op Belgische bodem: "Geen koers tussen alleen maar Greg en mij"

Redactie
| 0 reacties
Sagan voor zijn eerste op Belgische bodem: "Geen koers tussen alleen maar Greg en mij"
Foto: © photonews

Peter Sagan komt de komende weken drie keer in actie op Vlaamse bodem. Starten doet hij met de E3 Prijs Harelbeke, waar hij ongetwijfeld één van de grote favorieten voor de zege is.

Sagan wil graag de E3 en Gent-Wevelgem winnen. "Helaas ben ik niet alleen", vertelt hij in Het Nieuwsblad. "Het is ook géén koers tussen alleen maar Greg en mij. Natuurlijk is Van Avermaet een van de topfavorieten. Mijn respect voor hem is groot, maar ik onderschat ook Philippe Gilbert niet. Er starten er zo veel die niet bij dé favorieten horen, maar wel de wedstrijd kleuren en kunnen winnen."

"Ik hou niet van al die bespiegelingen vooraf. Elke ploeg heeft een eigen strategie waarvan ze denkt dat ze de beste is. Die ontdek je pas onder de koers zelf. En dan nog. Neem die vijfde rit in de Tirreno: de ploeg had puik gewerkt, ik zat goed gepositioneerd, en ineens vallen ze voor mij. Gelukkig bleef ik recht, maar daar ging ons sprintplannetje... Da's nu eenmaal koers."

"De enige zekerheid is dat er eentje wint. En in Milaan-Sanremo was het Vincenzo Nibali die the balls had om het te doen: de juiste aanval op de juiste plaats", besluit Sagan. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties