De fenomenale evolutie van Benoot in statistieken

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
De fenomenale evolutie van Benoot in statistieken
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Toen Tiesj Benoot als eerstejaars meteen vijfde werd in de Ronde Van Vlaanderen, werd half België gek. Het duurde uiteindelijk drie jaar tot zijn eerste profoverwinning, maar nu lijkt hij echt vertrokken.

Ook in Gent-Wevelgem komt hij minstens als schaduwfavoriet aan de start. De nog steeds amper 24-jarige Gentenaar prijkt momenteel mooi op de tweede plaats in de UCI WorldTour-ranking.

Maar hoe moeten we zijn evolutie nu inschatten. Enkel kijken naar de WorldTour-ranking van de voorbije seizoenen heeft geen zin. Daar worden de continentale koersen immers niet meegerekend. Gelukkig heeft ProCyclingStats.com een handig puntensysteem dat rekening houdt met alles.

Zo begon Benoot in 2015 dankzij een fenomenaal voorjaar met een fantastisch aantal van 765 punten, maar kon hij dat in 2016 niet helemaal bevestigen. In 2017 zette hij de eerste stap voorwaarts, maar in 2018 kwam dus de grote doorbraak. Met amper 18 koersdagen zit hij nu al over de helft van zijn beste jaar. Reken maar dat hij de komende weken niet uit de voorlinie zal weg te slaan zijn.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties