Lotto Soudal-kopman openhartig: "Ik heb me heel lang afgevraagd: 'Zit ik bij de profs wel op mijn plaats?'"

Redactie
| 4 reacties
Lotto Soudal-kopman openhartig: "Ik heb me heel lang afgevraagd: 'Zit ik bij de profs wel op mijn plaats?'"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Met winst in een Vuelta-rit en een eindzege in de Baloise Belgium Tour heeft Jens Keukeleire toch al wat mooie dingen op zijn palmares staan. Toch was de Lotto Soudal-renner lang niet zeker of hij bij de profs wel op zijn plek zat.

Alleen die grote vis in een klassieker kwam er nog niet. Is dat de volgende stap? "Dat mag, ja. In Gent-Wevelgem zat ik er vorig jaar toch al dicht bij", vertelt Keukeleire in gesprek met Het Nieuwsblad. "Tweede, en door te duwen tot het einde. Niemand moet zeggen dat Keukeleire naar de tweede plaats is gesparteld in Wevelgem."

"Eerlijk waar: ik ben al super tevreden met waar ik nu sta als renner. Toen ik prof werd, dacht ik: 'Oh man, wat zou ik graag één keer kunnen meegaan naar het WK'. Eén keer de erkenning krijgen om bij de beste negen renners van België te horen."

WK

"Ik heb ondertussen drie WK's gereden en niet om de hoop te vullen. Ik heb altijd mijn werk kunnen doen. Als je ziet vanwaar ik kom, is dat allemaal boven verwachting. Ik heb me heel lang afgevraagd: 'Zit ik bij de profs wel op mijn plaats?'"

En daar is een logische verklaring voor aldus de Bruggeling. "Omdat ik geen topper was bij de jeugd. Pas als tweedejaarsbelofte is mijn frank beginnen te vallen: Mocht ik alleen maar moeten koersen in mijn leven, dan kan ik misschien nog ergens geraken. Bij Cofidis had ik nog het gevoel: Ik ben hier met wat geluk binnengesukkeld", besluit hij. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties