Nummer vijf Benoot baalt: "Jammer dat de plannen bij BMC niet echt duidelijk waren"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 4 reacties
Nummer vijf Benoot baalt: "Jammer dat de plannen bij BMC niet echt duidelijk waren"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Tiesj Benoot reed een sterke E3 Prijs en bekroonde dat met een vijfde plek. "Ik ben klaar voor de Ronde van Vlaanderen", aldus de jonge Lotto Soudal-renner.

"Ik had tien dagen geen wedstrijden gereden, maar ik was heel tevreden over mijn vormpeil vandaag en voelde me sterk", vertelde Tiesj Benoot. "De hele dag lang heb ik alles gegeven, maar jammer genoeg hadden we nooit de ideale samenstelling in de achtervolging om naar de kop toe te rijden. Terpstra was overduidelijk heel sterk vandaag, anders kan je niet zoals hem tientallen kilometers voorin rijden en een jagend groepje achtervolgers afhouden."

"Deze vijfde plaats geeft me hoe dan ook voldoening"

Bij de massale valpartij waren onder meer Stuyven, Naesen en Vanmarcke betrokken. "Ik ontsnapte net aan de valpartij. We hebben meteen onze verantwoordelijkheid genomen om voorop te blijven met die groep. Ik heb verschillende keren geprobeerd om met een andere renner de kloof op Lampaert en Terpstra te dichten. Jammer dat de plannen bij BMC niet duidelijk waren, want daar lag mogelijk de sleutel tot hergroepering. Deze vijfde plaats geeft me hoe dan ook voldoening."

Een ding is zeker: de winnaar van de Strade Bianche is klaar voor volgende zondag. "Er is vandaag echt gekoerst geweest en dat ligt mij beter dan een koers waarin er veel gespeculeerd wordt en die explosief is aan het einde. Volgende week is het de Ronde van Vlaanderen en die wedstrijd moet me nog beter liggen. Ik ben er klaar voor", besluit Benoot. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties