Opmerkelijk team van Poolse underdogs aan de start van Gent-Wevelgem en Dwars door Vlaanderen

Opmerkelijk team van Poolse underdogs aan de start van Gent-Wevelgem en Dwars door Vlaanderen
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Opmerkelijke ploeg in Gent-Wevelgem en Dwars door Vlaanderen deze week. Het Poolse BCM Nowatex Ziemia Darłowska komt misschien wel voor een verrassing zorgen in de vrouwenkoers. Al hebben ze meer dan enkel koersambities.

Schrik niet als u deze week veel Poolse journalisten ziet opduiken rond de koers. En dan vooral de vrouwenkoers, want een delegatie zakt af in het spoor van het BCM Nowatex Ziemia Darłowska-team. Van vrijdag tot vrijdag zitten ze in Kortrijk als uitvalsbasis.

Er zal veel op de kasseien getraind worden, maar er zal ook plaats zijn voor extrasportieve uitdagingen. Zo wordt de Poolse generaal Maczek in Tielt van een eerbetoon voorzien voor zijn werk in WO II in 1945 bij de bevrijding. 

POC Partners

Er staat ook een meet en greet tussen het vrouwenteam met Poolse politici en pers en manager Patrick Lefevere van Quick-Step op het programma. Het team staat aan de start van de Vlaamse klassiekers dankzij POC Partners, sponsor sinds eind 2017. 

De West-Vlaamse luxevastgoedgroep uit Pittem regelt hun inschrijving, verplaatsings- en verblijfskosten en aangepast fietsmateriaal, op maat van de Vlaamse kasseien. Via het sponsorcontract wil de Vlaamse projectontwikkelaar zich integreren in het sociale weefsel van Darłowo en Polen. In Darlowo - thuisstad van het team - is het bezig met een groot vastgoedproject.

Pikulik

Sportief wordt het uitkijken naar wat de zussen Daria en Wiktoria Pikulik kunnen laten zien. Marta Jaskulska staat dan weer aan de start van de U19-wedstrijd en kan daar misschien wel een topprestatie neerzetten. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties