Topsprinter past voor Gent-Wevelgem, wél goed nieuws over Sep Vanmarcke

Redactie
| 10 reacties
Topsprinter past voor Gent-Wevelgem, wél goed nieuws over Sep Vanmarcke
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De E3 is nog maar net voorbij of met Gent-Wevelgem staat zondag alweer een nieuwe klassieker voor de deur. Voor Sep Vanmarcke is er alvast goed nieuws. Hij is voldoende hersteld om te starten, in tegenstelling tot Marcel Kittel.

Sep Vanmarcke was één van de slachtoffers van de massale valpartij in de E3 Prijs, waarna de koers door Quick-Step Floors helemaal werd opengebroken. "Sep heeft wat stramme spieren en schaafwonden over het hele lichaam, maar start zondag toch", zegt broer en ploegleider Ken Vanmarcke in Het Nieuwsblad.

"Van de ploeg die morgen van start gaat, zijn Sacha Modolo en Daniel McLay de enige twee van de zeven die niet betrokken waren in de massale valpartij tijdens de E3 Harelbeke. De val gebeurde immers achter Modolo, terwijl McLay niet reed in Harelbeke. Het is af te wachten hoe mijn renners hersteld zijn van hun blessures."

Geen Kittel

Met Marcel Kittel past er net als Jens Keukeleire een grote naam voor Gent-Wevelgem. De Duitse sprinter van Katusha-Alpecin is geveld door ziekte en zal er zondag niet bij zijn. "Marcel kwam wat ziekjes uit Milaan-Sanremo en reed daarom woensdag ook Brugge-De Panne niet", zegt ploegleider Guennadi Mikhailov.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties