Belgische ploeg ziet plannetje voor Gent-Wevelgem in het water vallen: "Gingen alles op hem zetten, wordt nu heel andere koers voor ons"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Belgische ploeg ziet plannetje voor Gent-Wevelgem in het water vallen: "Gingen alles op hem zetten, wordt nu heel andere koers voor ons"
Foto: © photonews

Niks ambetanter dan in extremis jouw ploegtactiek moeten aanpassen, het geldt vandaag in Gent-Wevelgem jammer genoeg voor Wanty-Groupe Gobert. De Belgische ploeg moet het zonder de zieke Timothy Dupont doen en dat was nu net het speerpunt.

Ploegmaat Guillaume Van Keirsbulck deed voor de start van de Belgische klassieker het jammerlijke verhaal bij Wielerkrant: "Timothy voelde zich gisteravond niet echt 100%, en vanmorgen is hij in bed blijven liggen, hij is niet aan het ontbijt verschenen. Hopelijk is hij snel weer beter."

Want die Dupont, daar hadden ze dus plannen mee bij Wanty:  "Ja vandaag was het een beetje voor hem. Als Timothy de Kemmel zou overleven, gingen we alles op hem zetten. Het wordt nu vandaag een heel andere koers voor ons." En nu? "Als Andrea Pasqualon er nog bijzit in de finale is het misschien wel voor hem, maar ik denk toch vooral ook voor mij en Yoann Offredo. Pieter Vanspeybrouck is natuurlijk ook redelijk snel als we met een klein groepje naar de meet gaan."

In stukken vliegen
 

Vraag is natuurlijk hoe de koers zal verlopen: "Als het is zoals vorig jaar dan gaat het op de laatste keer Kemmel gebeuren, daar gaat het in stukken vliegen. Vorig jaar had je meteen erna die smalle banen en dan direct daarna de grote baan en toen zat alles op het lint en als je in het tweede of derde groepje zit, is het moeilijk om een gat dicht te rijden." Van Keirsbulck weet dus waar het op aankomt: "De Kemmel overleven en hopen dat je vooraan zit."

Hoe was zijn generale repetitie afgelopen vrijdag eigenlijk? "Ik was in de E3 Harelbeke mee na die grote valpartij, maar bij die eerste val lag ik er wel bij, samen met Peter Sagan. Ik heb toch een tikje gehad hebben want had niet meer de volle power in mijn benen, hopelijk is dat vandaag wel het geval. Ik ben op mijn bekken gevallen en dat is een beetje gekanteld, de osteopaat heeft alles losgemaakt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties