E3 zorgde voor vertrouwen bij Van Avermaet: "De benen zijn goed, als ik mijn sprint zag, is het jammer dat ik twijfelde"
Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Gent-Wevelgem
| 1 reacties
E3 zorgde voor vertrouwen bij Van Avermaet: "De benen zijn goed, als ik mijn sprint zag, is het jammer dat ik twijfelde"
Foto: © photonews

De E3-prijs was de de eerste grote test op weg naar de Ronde Van Vlaanderen, met Gent-Wevelgem staat vandaag de tweede op het programma. Greg Van Avermaet voelde in Harelbeke dat het wel goed zit met die benen.

"Ik onthoud dat de conditie goed was. Ik had graag gesprint voor de overwinning, als ik mijn sprint zag, was het jammer dat ik twijfelde. Na die lange ontsnapping met Tiesj was ik niet zeker meer. Maar blijkbaar zat iedereen kapot."

Ook de tegenstand kan hij nu wat beter inschatten. "Iedereen is goed, dat zag je. Alleen Sagan was misschien iets minder. Vooral veel goeie Belgen, maar een Hollander ging met de zege lopen", lachte Van Avermaet.

Er zijn maar een paar koersen in het Vlaamse voorjaar, ik ga er alles aan doen om mee te doen in de finale

De wind zou geen rol spelen in deze Gent-Wevelgem. "Zo is het altijd iets, hé. Als er regen is, is het niet goed, als er geen wind is ook niet. De koers zal lastig genoeg zijn, met die 250 kilometer", verzekerde de Olympische kampioen.

'Het is vooral zaak om niet plat te rijden", Van Avermaet heeft immers meer dan gezonde ambitie. "Er zijn maar een paar koersen in het Vlaamse voorjaar en dit is er een van. Ik ga er alles aan doen om mee te doen in de finale."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

28/11/2020 GP Kortrijk
05/12/2020 Cyclocross Boom
06/12/2020 Dendermonde
13/12/2020 GP Zonhoven
19/12/2020 Cyclocross Asper-Gavere

Nieuwste reacties