Herstelt de wereldkampioen zich van baaldag in E3? Onze favorieten voor Gent-Wevelgem

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 12 reacties
Herstelt de wereldkampioen zich van baaldag in E3? Onze favorieten voor Gent-Wevelgem

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Exact één week voor de Ronde van Vlaanderen wordt in Deinze het startschot van Gent-Wevelgem gegeven. Twee dagen na de E3 Prijs Harelbeke zijn de sprinters vaak aan de winnende hand.

Met de Kemmelberg als scherprechter, op goed 30 kilometer van de streep, hebben de snelle jongens in het peloton altijd een tikkeltje meer kans dan de rest. Hoewel we vorig jaar nog een uitzondering kregen, wanneer Greg Van Avermaet en Jens Keukeleire met hun tweeën ontsnapten. Terpstra en Sagan keken naar elkaar en de BMC-renner won zijn derde van vier klassiekers in het voorjaar.

De sprinters die het klassieke werk aankunnen, hebben dus een streepje voor in Gent-Wevelgem. Automatisch schuiven we dan Peter Sagan naar voor, hoewel er twijfels waren na zijn mindere dag in de E3 Prijs. De wereldkampioen is samen met Arnaud Démare, Alexander Kristoff, Elia Viviani en Dylan Groenewegen bij de snelsten van het deelnemersveld.

Al dichten we vooral Kristoff en Démare meer kansen toe. De kans dat Viviani en Groenewegen het geweld voor de Kemmelberg overleven, is nu eenmaal kleiner. Ook snelle jongens als Michael Matthews en Sonny Colbrelli bewezen de afgelopen weken al dat de vorm goed zit. Net als Matteo Trentin, die bevestigde met een 11e plek in de E3.

De Belgen

Gent-Wevelgem is een klassieker minder op het lijf van de Belgen geschreven. Toch hebben we kanshebbers. De favorietenstatus van Van Avermaet hoeft niet te verbazen, maar ook Jasper Stuyven moet tot iets in staat zijn een week voor de Ronde. De Leuvenaar is bovendien snel aan de meet.

Verder is het zeker uitkijken naar Sep Vanmarcke, Oliver Naesen, Philippe Gilbert, Yves Lampaert en natuurlijk Wout Van Aert. Het is de vraag of de wereldkampioen veldrijden kan bevestigen na sterke prestaties in de Omloop en Strade Bianche. 

De favorieten van Wielerkrant.be voor Gent-Wevelgem:

**** Peter Sagan
*** Arnaud Démare - Alexander Kristoff
** Jasper Stuyven - Greg Van Avermaet - Michael Matthews
* Sonny Colbrelli - Matteo Trentin - Elia Viviani - Dylan Groenewegen

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties