Sagan zet vier man van Quick-Step een neus en wint Gent-Wevelgem

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 25 reacties
Sagan zet vier man van Quick-Step een neus en wint Gent-Wevelgem
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Zo slecht Peter Sagan was in de E3 Harelbeke, zo goed was hij in de sprint in Gent-Wevelgem. In een groepje vol met de allergrootsten knalde hij sneller dan Viviani naar de meet.

In Gent-Wevelgem kreeg de vroege vlucht heel wat meer respijt dan hij in de E3 kreeg. De kopgroep van zes, met daarbij Frederik Frison, Jose Goncalves, Fillippo Ganna, Jimmy Duquennoy,Brian van Goethem en Jan-Willem van Schip, zag de voorsprong pas op een kleine vijftig kilometer van de streep onder de minuut zakken.

In het peloton werd op de zogenaamde plugstreets een serieuze schifting gemaakt. Quick-Step Floors en BMC voerden de forcing, maar Stybar knalde wat later op een onbewaakt moment tegen de vlakte. Toen waren jongens als Colbrelli al serieus in de problemen gekomen. Baptiste Planckaert, een andere snelle man, was intussen ook al gevallen en moest afgevoerd worden naar het ziekenhuis.

Iets kortere finale

We kregen dus niet de enorm lange finale van in de E3, al zijn finales van 100 kilometer en meer eerder een rariteit. Op goed veertig kilometer van de streep kwam nog wat mooi volk aansluiten met onder meer Wallays, Kirsch Kuznetsov en Vermote.

Daarachter vormde zich een groepje favorieten met alle grote namen behalve Degenkolb, Theuns, de jongens van Astana en Kristoff. Quick-Step Floors was met Viviani, Stybar, Lampaert en Gilbert met vier man mee, ook Sagan, Matthews, Van Avermaet, Naesen, Vanmarcke, Demare, Stuyven en Van Aert waren mee. Kortom, een pracht van een groep.

De snelste mannen op papier waren uiteraard Viviani, Modolo en Demare, maar Matthews, Debusschere, Van Avermaet en Sagan zijn uiteraard ook niet traag na 250 kilometer. Voor jongens als Stuyven, Vanmarcke en Naesen, nochtans geen trage mannen, zou een aanval de enige kans worden. Dat Brian Van Goethem en Van Schip er nog steeds bij zaten, was een half mirakel.

In een rotvaart ging het naar de laatste tien kilometer. Niemand wou de troepen van Astana en vooral Kristoff laten terugkeren. Na wat nervositeit gingen we met een man of 23 de vod van de laatste kilometer onder.

Sagan haalt zijn gram

In de sprint probeerde Vanmarcke er nog vanonder te muizen, maar Sagan kon in een ideale positie aan de sprint beginnen. Viviani zat wat verderop, sprintte nog naar het wiel en sloeg zijn stuur kapot toen de wereldkampioen zijn armen in de lucht stak.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties