Amper 21-jarig toptalent van Team Sky houdt meerdere breuken over aan valpartij in Catalonië
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 5 reacties

Egan Bernal breekt schouderblad en sleutelbeen bij valpartij in Catalonië

Amper 21-jarig toptalent van Team Sky houdt meerdere breuken over aan valpartij in Catalonië
Foto: © photonews

Voor het Colombiaanse toptalent Egan Bernal (Team Sky) is de Ronde van Catalonië op een sisser afgelopen. Bernal was op weg naar een uitstekende eindnotering, tot een val roet in het eten gooide.

Bernal kwam in de finale van de slotrit zwaar ten val. Op dat moment stond hij tweede in het eindklassement na latere eindwinnaar Alejandro Valverde. De amper 21-jarige Colombiaan hield er een breuk in zijn schouderblad en sleutelbeen aan over. 

"Natuurlijk ben ik teleurgesteld omdat het mijn eerste podium in de WorldTour geweest was", reageert de Colombiaan. "Ik voelde me goed en sterk tot de laatste dag. Mijn team gaf me zoveel vertrouwen en mijn ploegmaats knapten een week lang veel werk op. Dat maakte me erg gelukkig."

'Positief denken'

Nu wacht er een revalidatie voor Bernal. "Ik weet dat het veel erger kon aflopen. Maar het is belangrijk om positief te denken en mezelf voor te bereiden op een nieuwe periode van koers. Ik weet niet hoe lang ik exact out zal zijn, maar ik focus me gewoon op mijn herstel en veel rust."

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

19/10/2019 Cyclocross Boom
20/10/2019 Cyclocross Bern
22/10/2019 Nacht van Woerden
26/10/2019 Beringen
26/10/2019 GP Brabant

Nieuwste reacties