Bij Quick-Step, Lotto Soudal en Trek-Segafredo reageren ze op interesse in Wout Van Aert, maar... "2019 is een 'no go'"
Redactie
| 7 reacties
Bij Quick-Step, Lotto Soudal en Trek-Segafredo reageren ze op interesse in Wout Van Aert, maar... "2019 is een 'no go'"
Foto: © photonews

Wout Van Aert is op dit moment één van de meest gegeerde renners in de wielerwereld. Zeker na zijn verrassende prestaties in het voorjaar. Bij Lotto Soudal, Quick-Step Floors en Trek-Segafredo tonen ze alvast interesse, maar Van Aert ligt nog tot eind 2019 vast.

"Het is een ongeschreven wet dat je geen renners van elkaar afsnoept die nog onder contract liggen", vertelt Patrick Lefevere in HLN. "Die wet wil ik graag respecteren. Tenzij Wout toch vervroegd vrij zou komen. Maar signalen in die richting kreeg ik tot op heden niet."

Bij Lotto Soudal is er ook interesse in de wereldkampioen veldrijden. "Maar 2019 is een 'no go', in 2020 is alles mogelijk", zegt Paul De Geyter. Al heeft Lotto Soudal alvast één nadeel: het heeft niks ervaring met crossers. "We willen rustig uitzoeken hoe we dat precies gaan aanpakken", klinkt het. 

"Ik blijf erbij dat ze in Spanje of Australië niet wakker liggen van een renner die maar twee maanden per seizoen rendabel is"

De Geyter ziet het ook niet als een nadeel. "Ik blijf erbij dat ze in Spanje of Australië niet wakker liggen van een renner die maar twee maanden per seizoen rendabel is en voor de rest van de tijd het veld induikt. In tegenstelling tot Nederland. Bij Jumbo tonen ze allicht wél interesse."

Interesse zal er ongetwijfeld ook wel komen uit de Verenigde Staten. Dat zegt ploegleider Dirk Demol (Trek-Segafredo). "Ik kan me voorstellen dat onze fietsensponsor Trek, die Sven Nys heeft geannexeerd als ambassadeur, Van Aert enorm ziet zitten", zegt hij. 

Examens

Met de Ronde van Vlaanderen en Roubaix moet Van Aert eerst nog twee Monumenten voor de eerste keer rijden. "Dat zijn nog andere kalibers", waarschuwt Lefevere. "Als je je na 200 kilometer schrap moet zetten op de Paterberg, nijpt het overal", lacht hij. "Twee grote examens, worden het. Maar de veldslagen die hij heeft overleefd, zullen de soldaat moed schenken."

Bwin.be Sports Betting

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

17/10/2019 Kermiscross Ardooie
18/10/2019 Cross Vegas
19/10/2019 Cyclocross Boom
20/10/2019 Cyclocross Bern
22/10/2019 Nacht van Woerden

Nieuwste reacties