E3-winnaar Niki Terpstra duidt zijn favorieten voor de Ronde aan én: "Bedankt voor die extra druk, Tom"
Redactie
| 1 reacties

Niki Terpstra kijkt naar de Belgen en Peter Sagan als grote concurrenten voor de Ronde van Vlaanderen

E3-winnaar Niki Terpstra duidt zijn favorieten voor de Ronde aan én: "Bedankt voor die extra druk, Tom"
Foto: © photonews

Nog vijf dagen tot de Ronde van Vlaanderen, waarbij elke Vlaamse wielerfan op het puntje van zijn stoel zit. Niki Terpstra is als winnaar van de E3 Prijs Harelbeke één van de favorieten, al weet dat hij er genoeg concurrentie is.

Tom Boonen duidde Terpstra al aan als favoriet voor de Ronde. "Bedankt om me die extra druk op te leggen, Tom", lacht Terpstra in gesprek met HLN. "Maar ik kan het ook als een compliment opvatten. Het is fijn om te horen. We waren ook zeven jaar ploegmaats. Tom kent me dus een beetje."

"En wat die extra druk betreft, in het peloton weet iedereen wie de favorieten zijn en wat ze aan elkaar hebben. Ja, wellicht hoor ik daarbij. Torenhoog? Neen. Heb ik er zin in om er vol voor te gaan? Ja", aldus de Quick-Step Floors-renner. 

De Belgen en Sagan

De Nederlander ziet ook heel wat andere favorieten voor de Ronde. "Om het bij de Belgen te houden: Tiesj Benoot, Sep Vanmarcke en Greg Van Avermaet zijn mijns inziens ook uitstekend op dreef", aldus Terpstra. "Zij hebben minstens evenveel kans. Ik vergeet er ongetwijfeld. Het niveau is hoog. En Peter Sagan uiteraard."

Bwin.be Sports Betting

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

19/10/2019 Cyclocross Boom
20/10/2019 Cyclocross Bern
22/10/2019 Nacht van Woerden
26/10/2019 Beringen
26/10/2019 GP Brabant

Nieuwste reacties