Eddy Planckaert geeft 'monstertalent' Wout Van Aert tips voor 'Vlaanderens Mooiste': "Op de Muur was hij al beter dan Van Avermaet"
Redactie
| 13 reacties

Eddy Planckaert is fan van Wout Van Aert en vindt hem een monstertalent

Eddy Planckaert geeft 'monstertalent' Wout Van Aert tips voor 'Vlaanderens Mooiste': "Op de Muur was hij al beter dan Van Avermaet"
Foto: © photonews

Wout Van Aert heeft de laatste weken indruk gemaakt in de klassiekers. Zowel in de Omloop, Strade Bianche als Gent-Wevelgem verbaasde hij. Eddy Planckaert spreekt over een monstertalent.

"Van Aert, dat is een monstertalent. Voor de Omloop had ik niet gedacht dat hij in dit klassieke voorjaar iets zou kunnen betekenen", bekent Planckaert in HLN. "Maar nu ik hem zie rijden, geloof ik dat hij ooit Parijs-Roubaix kan winnen. Niet dit jaar. Later. Mits wat verstandiger koersen in de Omloop, had hij die al kunnen winnen. Zoals hij op de Muur van Geraardsbergen reed, dat was beter dan Van Avermaet."

Ook vorig seizoen maakte Van Aert al indruk in de Baloise Belgium Tour. "Vorig jaar reed Wout van Aert precies even hard als Tony Martin in de tijdrit van de Ronde van België. Tony Martin, hé. Als je dat kunt, ben je iemand. Hij heeft ook de goede mentaliteit. Na Nokere Koerse trainde hij bij achter de brommer. Dat is echt van de oude tijd."

"Het zou me niks verbazen mocht hij er op de Paterberg 'een ei op geven'."

Nu is het afwachten wat de wereldkampioen in 'Vlaanderens Mooiste' kan. "Pas maar op in de Ronde van Vlaanderen. Het zou me niks verbazen mocht hij er op de Paterberg 'een ei op geven'. Maar hij moet verstandig zijn. Van Avermaet, dat is zijn man. Hij moet een hele dag op het wiel van Van Avermaet rijden. Maar kan hij nog mee in de laatste ronde van de Ronde van Vlaanderen? Dat is de vraag."

Mathieu

Volgens Planckaert is de tijd rijp om ook die andere topper uit het veld naar de weg te halen. "Laat Mathieu van der Poel ook maar naar de weg komen. Weet je wat die kunnen, die crossers? Als wielrenner moet je maar vijf minuten hard kunnen rijden, even bekomen, en weer vijf minuten hardrijden. Dat kunnen die crossers. Die duwen watts, dat is ongelooflijk", besluit Planckaert. 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

19/10/2019 Cyclocross Boom
20/10/2019 Cyclocross Bern
22/10/2019 Nacht van Woerden
26/10/2019 Beringen
26/10/2019 GP Brabant

Nieuwste reacties