In 2015 2e in Dwars door Vlaanderen, dit jaar mikt hij hoger: "Als ik woensdag win, dan eet ik een goede steak-friet"
Redactie
| 2 reacties

Edward Theuns mikt na tweede plek in 2015 op winst in Dwars door Vlaanderen

In 2015 2e in Dwars door Vlaanderen, dit jaar mikt hij hoger: "Als ik woensdag win, dan eet ik een goede steak-friet"
Foto: © photonews

Flashback naar 2015. Jelle Wallays won toen Dwars door Vlaanderen in de kleuren van Topsport Vlaanderen-Baloise. En met Edward Theuns stond er nog een renner van de jongerenploeg op het podium. Morgen (woensdag) ambieert de Sunweb-kopman hoger.

Drie jaar geleden werd Theuns tweede. "Dwars door Vlaanderen kon al op mijn palmares hebben gestaan", vertelt hij in Het Nieuwsblad. "Toen Jelle Wallays in 2015 won, was ik heel blij dat we samen wereldkam­pioen Kwiatkowski en van Baarle hadden afgehouden. Het was mijn eerste podium in een koers van dat kaliber. Maar nu denk ik daar anders over: was Wallays mijn ploegmaat niet, dan had ik die dag gewonnen."

Nieuw parcours

"Waregem is een wedstrijd die me ligt, maar ik weet niet wat dit nieuwe parcours zal geven. Het is een volledig andere wedstrijd geworden. Ik heb twee keer de lus verkend: een keer met Tiesj Benoot en een keer alleen. Ik denk dat de stenen van de Mariaborrestraat in Etikhove en de Côte de Trieu de sleutelpunten zullen zijn. Maar omdat het zo'n korte wedstrijd is, kan het allemaal vroeger openbreken", weet Theuns.

Zondag staat de Ronde op het programma, maar woensdag wordt de gas nog eens volledig opengedraaid. "Ik denk niet dat er eentje de remmen zal dichtknijpen omdat het zondag de Ronde is. Er zitten drie hersteldagen tussen. Ik ben alvast een jongen die graag de conditie bevestigd ziet. Maar als ik woensdag win, dan eet ik een goede steak-friet", besluit Theuns

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

17/10/2019 Kermiscross Ardooie
18/10/2019 Cross Vegas
19/10/2019 Cyclocross Boom
20/10/2019 Cyclocross Bern
22/10/2019 Nacht van Woerden

Nieuwste reacties