Michel Wuyts legt uit waarom hij niet echt warm werd van de komst van Lance Armstrong naar de Ronde

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 26 reacties
Michel Wuyts legt uit waarom hij niet echt warm werd van de komst van Lance Armstrong naar de Ronde

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Dan toch geen Lance Armstrong op bezoek in de Ronde van Vlaanderen. De man die al zijn Tour-zeges moest inleveren na zijn dopingbekentenis moet door familiale problemen passen. Michel Wuyts vindt het alvast niet zo erg.

"Het laat me eigenlijk koud", aldus Michel Wuyts over de afwezigheid van Lance Armstrong bij Sporza. "Ik geraakte niet opgewonden van zijn komst."

Voor de Sporza-commentator was het niet de juiste timing voor de Amerikaan om naar België te komen. "Opgewonden is misschien een foute uitdrukking. Ik ergerde me er wat aan dat hij nu al geroepen werd. Ik dacht bij mezelf: kom eens terug over 5 jaar, als de wind wat gaan liggen is en als de rechtszaken achter de rug zijn, want er komt nog behoorlijk wat op hem af."

Controverse

Volgens Wuyts heeft zijn afwezigheid niks met de controverse te maken. "Ik denk niet dat het daar om gaat. Het gaat blijkbaar om een ernstige situatie in de familiale sfeer. Als het om een familiaal drama gaat, dan is dat natuurlijk zeer begrijpelijk. Ik denk niet dat iemand als Armstrong door controverse weerhouden wordt. Hij is een en ander ontgroeid", besluit Wuyts. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties