Opnieuw een zware tegenslag voor Lotto Soudal en Jens Keukeleire
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 4 reacties

Jens Keukeleire komt niet meer in actie in de Ronde en Parijs-Roubaix

Opnieuw een zware tegenslag voor Lotto Soudal en Jens Keukeleire
Foto: © photonews

Slecht nieuws voor Jens Keukeleire en Lotto Soudal. De West-Vlaming, bezig aan zijn eerste jaar bij de ploeg van Marc Sergeant, moet een kruis maken over de rest van het voorjaar.

Dat betekent dat Keukeleire niet te zien zal zijn in de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. De Bruggeling werd ziek na de Driedaagse Brugge-De Panne en moest daardoor passen voor de E3 Prijs Harelbeke en Gent-Wevelgem. 

Maar Keukeleire is nog niet volledig hersteld aan de infectie van zijn luchtwegen en daarom werd besloten om te passen voor de resterende kasseiklassiekers. "In eerste instantie is Jens ten val gekomen in de finale van Milaan-Sanremo", vertelt teamdokter Servaas Bingé bij de ploeg. "Al bij al viel de schade mee en werd beslist dat Jens zou starten in Brugge-De Panne."

Moeilijk herstel van ziekte

"Daarna liep hij echter een infectie van de luchtwegen op, waarvan hij moeilijk herstelt. Helaas is de immuniteit van een renner omgekeerd evenredig met zijn conditie. Nu moeten we vooral denken aan de gezondheid en het welzijn van Jens. Uiteraard is dit een grote ontgoocheling voor hem; voor Jens is dit een heel belangrijke periode in zijn eerste jaar bij een nieuwe ploeg, en daarin wilde hij natuurlijk zo goed mogelijk presteren", besluit Bingé.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

06/07/2019 - 28/07/2019 Tour de France
03/08/2019 Clasica San Sebastian
12/08/2019 - 18/08/2019 BinckBank Tour

Nieuwste reacties