Quick-Step Floors-renner Niki Terpstra bijt van zich af: "Wie dat zegt, heeft geen verstand van fietsen"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 11 reacties

Niki Terpstra bijt van zich af over feit dat hij af en toe teamorders negeert

Quick-Step Floors-renner Niki Terpstra bijt van zich af: "Wie dat zegt, heeft geen verstand van fietsen"
Foto: © photonews

Quick-Step Floors heeft de start van het seizoen niet gemist met 19 overwinningen en vrijdag nog winst in de E3 Prijs Harelbeke. Winnaar Niki Terpstra is bovendien één van de favorieten voor de Ronde. En een teamplayer is hij naar eigen zeggen ook zeker en vast.

Stybar, Lampaert, Gilbert en Terpstra. Quick-Step telt vier kopmannen voor de Ronde. Is er een hiërarchie? "We staan op gelijke voet, wat mij betreft", zegt Terpstra in HLN. "We zijn in de E3 ook zo gestart en het is goed uitgedraaid. Bovendien is elk van hen in vorm. Dan zou het oneerlijk zijn om de een hoger of lager te plaatsen dan de andere, toch? In de koers zien we dan wel wie die dag de betere benen heeft."

Terpstra heeft als winnaar van de E3 wel een streeptje voor. "Dat klopt. Maar ook dankzij de andere jongens. Het was dan wel een lange solo, ik heb het heus niet alleen gedaan", vervolgt hij. "Net zoals in Gent-Wevelgem iedereen heeft gewerkt voor Elia (Viviani, red.). Ik zat in de achtervolgende groep en wilde wat graag de oversteek maken naar de kopgroep."

Grotere plaatje

"Maar met snelle jongens als Degenkolb en Kristoff in de buurt was dat geen optie. Daar heb ik geen probleem mee. Zo werkt het al mijn hele carrière. Soms lijkt het alsof je daar nadeel van hebt, maar dat zou heel egoïstisch en kortzichtig zijn. Je moet het grotere plaatje zien."

Terpstra kreeg al de naam dat hij af en toe teamorders negeert. "Wie dat zegt, heeft geen verstand van fietsen. Vraag het gerust aan mijn ploegmaats. Of ex-ploegmaats", aldus de Nederlander. "Het maakt me zelfs niet uit of het om een klimmer, sprinter of klassieke renner gaat. Geven en nemen, heet dat."

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

19/10/2019 Cyclocross Boom
20/10/2019 Cyclocross Bern
22/10/2019 Nacht van Woerden
26/10/2019 Beringen
26/10/2019 GP Brabant

Nieuwste reacties