Tweevoudig winnaar in het rood aangeduid: dit zijn onze favorieten voor Dwars door Vlaanderen
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 6 reacties
Tweevoudig winnaar in het rood aangeduid: dit zijn onze favorieten voor Dwars door Vlaanderen

Vier dagen voor de hoogmis van het Vlaamse voorjaar wacht er met Dwars door Vlaanderen nog een opwarmertje. Wij blikken vooruit en zetten de favorieten op een rij.

Eind vorig jaar werd er besloten om Dwars door Vlaanderen aan te passen. Door de verplaatsing op de kalender - vier dagen voor de Ronde van Vlaanderen - wordt de koers in de beginfase minder zwaar. Er wordt ook slechts 180 kilometer gereden, maar de finale oogt wel lastig. 

Enkele favorieten voor de Ronde passen alvast voor de laatste opwarmer met het oog op de Ronde. Zo is Peter Sagan bevredigd met zijn zege in Gent-Wevelgem en laat hij net als Philippe Gilbert Dwars door Vlaanderen links liggen. 

Door de aanpassing lijkt het iets minder waarschijnlijk dat er een sprinter zal zegevieren, al moeten de jongens die een korte heuvel aankunnen en op het einde snel zijn in de gaten worden gehouden. Opletten dus voor de sprinters zoals Viviani, Kristoff en Degenkolb.

Quick-Step met genoeg kopmannen

Niki Terpstra verkeert dan weer in topvorm - denk maar aan de E3 - en krijgt van onze redactie het hoogste aantal sterren toegediend. Hij is bovendien de eerste renner die drie keer kan winnen in Waregem. Bovendien kan men bij Quick-Step naast Viviani en Terpstra ook op winnaar van vorig jaar Yves Lampaert en Zdenek Stybar rekenen. 

Greg Van Avermaet en Oliver Naesen - beiden zeker niet traag - na een afmattende koers staan ook hoog genoteerd, net als Jasper Stuyven. De Leuvenaar bewees de afgelopen wedstrijden in goede doen te zijn. En natuurlijk is het ook uitkijken naar Tiesj Benoot, al zal het bij de Lotto Soudal-renner wel met een solo moeten gebeuren. 

De favorieten van Wielerkrant.be voor Dwars door Vlaanderen:

**** Niki Terpstra
*** Greg Van Avermaet - Oliver Naesen
** Yves Lampaert - Jasper Stuyven - Elia Viviani
* Alexander Kristoff - Tiesj Benoot - John Degenkolb - Christophe Laporte

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

19/10/2019 Cyclocross Boom
20/10/2019 Cyclocross Bern
22/10/2019 Nacht van Woerden
26/10/2019 Beringen
26/10/2019 GP Brabant

Nieuwste reacties