Johan Museeuw twijfelt er niet aan: "Bij de ploeg van Patrick Lefevere had hij al een grote klassieker gewonnen"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 0 reacties
Johan Museeuw twijfelt er niet aan: "Bij de ploeg van Patrick Lefevere had hij al een grote klassieker gewonnen"
Foto: © photonews

Als er één landgenoot is die in de E3 Harelbeke en Gent-Wevelgem indruk heeft gemaakt dan wel Sep Vanmarcke. De vraag is echter of onze landgenoot van EF Education First-Drapac ook eens de hoofdvogel kan afschieten want tot nog toe was het altijd net niet.

Ook Johan Museeuw ziet dat Vanmarcke (29) indruk maakt, maar zal dat volstaan om zondag te schitteren in de Ronde? Daar heeft de drievoudige winnaar van de Vlaamse oerklassieker zijn twijfels bij: "Sep Vanmarcke is voor mij de man die conditioneel het meeste laat blijken, maar die dan met het probleem zit dat er altijd wel iets is dat misloopt. In Harelbeke valt hij en komt hij terug op een grote manier. In Gent-Wevelgem probeert hij met een heel sterke demarrage, maar dat is bijna onmogelijk om daar nog we te geraken", klinkt het in de podcast Sporza Koers. 

'De Leeuw van Vlaanderen': "Sep is zo'n renner die die conditioneel heel goed staat, maar ik zou hem ook vandaag niet durven bombarderen tot de absolute grote favoriet want persoonlijk denk ik dat hij dat niet aankan. Mocht hij bij de troepen van Patrick Lefevere zitten, had hij al een grote klassieker gewonnen. Waarom is dat? Omdat bij die ploeg een renner die de absolute druk en stress van het kopmanschap net niet aankan, er toch tussen kan laveren zoals Terpstra en Stybar."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties