Lampaert reageerde op ultieme uitval én won: "Hij had al teveel toten getrokken onderweg"
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 24 reacties
Lampaert reageerde op ultieme uitval én won: "Hij had al teveel <i>toten</i> getrokken onderweg"
Foto: © photonews

Yves Lampaert, de renner van de streek, won voor het tweede jaar op rij Dwars Door Vlaanderen. Hij knalde weg uit een kopgroep van vijf en gaf een nu al legendarisch interview.

"Ik ben zó content", aldus een overgelukkige Lampaert bij de microfoon van Flanders Classics/Sporza. "We zaten met een elitegroepje en toen Valverde ging op de Kruisberg kon ik vrij vlot mee."

De laatste kilometers legde hij met vier metgezellen af. Aan het eind werd er naar elkaar gekeken. "Op het einde was het een pokerspel, Pedersen gaf er nog een scheut op, het was moeilijk om erbij te blijven, maar onderweg had hij al veel toten getrokken, dus wou ik hem niet laten rijden", aldus Lampaert in heerlijk West-Vlaams.

Ik weet dat ik moeilijk in te halen ben als ik een meter of zestig heb

Het was opmerkelijk dat Sep Vanmarcke niet achter Lampaert aan ging, maar een afspraak was het niet. "Ik heb niet veel tijd gehad om te babbelen met Sep, maar ik denk dat hij vooral keek naar Teunissen. Die was de rapste van ons vijf en die moet het dan altijd oplossen."

Lampaert kreeg zo enkele meters, dat bleek voldoende. "Ik weet van mezelf, dat als ik in de laatste kilometer een meter of zestig heb, dat ik moeilijk in te halen ben."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Bwin.be Sports Betting

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

26/02/2020 Masters
29/02/2020 Omloop het Nieuwsblad
01/03/2020 Kuurne-Brussel-Kuurne
07/03/2020 Strade Bianche
08/03/2020 - 15/03/2020 Paris-Nice

Nieuwste reacties