Naesen start met vertrouwen: "Bij regen zakt de moral bij vele anderen" & legt uit wat hij aan Stuyven zei

Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Roeselare
| 2 reacties
Naesen start met vertrouwen: "Bij regen zakt de moral bij vele anderen" & legt uit wat hij aan Stuyven zei
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Oliver Naesen had uitstekende benen in Gent-Wevelgem, maar moest in de sprint zijn meerdere erkennen in onder meer Peter Sagan, Elia Viviani en Démare. Vandaag heeft hij door het gure weer wellicht meer kans op winst.

"Een korte klassieker is eigenlijk 200 kilometer en deze is dan nog twintig kilometer korter, maar dat nodigt uit tot aanvallen. Ik denk dat we heel lang koers gaan hebben en dat de finale heel vroeg gaat beginnen", aldus de Belgische kampioen.

Er staat veel mooi volk aan de start. "Er is geen reden om hier niet te starten. De woensdag voor de Ronde van Vlaanderen moet je toch sowieso een lange training houden en in dit weer heb je daar nooit echt zin in, dus dan koers je beter."

Ik begin rapper te worden, dat is positief

"Voor mij maakt die regen niet veel uit." Integendeel. "Als het regent is het iets makkelijker om een prijs te rijden, aangezien bij velen de moral toch wat minder is omdat het iets gevaarlijker is."

"Dat ik een van de favorieten ben? Dat is mooi, het wil zeggen dat ik goed bezig ben. Ik denk niet dat ik de beste aan de start ben, maar het zal niet veel schelen. Ook mijn sprint gaat beter en beter. Ik begin rapper te worden, dat is positief."

Onderonsje met Stuyven

Opmerkelijk beeld in volle finale van Gent-Wevelgem was het onderonsje met Jasper Stuyven. Er werd druk gespeculeerd over wat er gezegd werd. "Ik heb vanalles gehoord, maar we zeiden tegen elkaar: 'Wat denk je, spurten tegen al die snelle mannen?'" Een pact sloten ze dus niet.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties