Beresterke Lampaert doet hiërarchie Quick-Step uit de doeken: "Vier leiders"

Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Waregem
| 7 reacties
Beresterke Lampaert doet hiërarchie Quick-Step uit de doeken: "Vier leiders"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Quick-Step Floors is alweer dé ploeg van het voorjaar. Zeker in eigen land, waar het zes van de zeven koersen won. Yves Lampaert mocht gisteren vieren, én doet de hiërarchie voor de Ronde uit de doeken.

"Het is niet ieder voor zich bij ons", verzekerde hij na zijn overwinning in Dwars Door Vlaanderen. "We hebben telkens zeven renners en vandaag moesten we kijken hoe de koers ging verlopen met het weer. Als het een sprint werd, was het voor Viviani. Maar ik, Terpstra en Stybar konden de koers hard maken."

"Het peloton explodeerde op de heuvels en toen waren we Viviani kwijt." Daarna was het plan duidelijk. "We konden geen ontsnapping zonder ons laten vertrekken. Niki riep 'go' naar me toen Vanmarcke ging en ik sprong mee."

Als ik een gat moet dichtrijden voor Gilbert of iemand anders, zal ik het ook doen

Er zitten tussen die zeven renners heel wat kopmannen. "Met vier zullen we als leider naar de Ronde trekken. Terpstra, Stybar, Gilbert en ik staan allen op hetzelfde niveau. We moeten gewoon zien dat we niet in de verdediging gedrongen worden."

De Ronde is wel een pak langer dan Dwars Door Vlaanderen. "Kan ik de Ronde winnen? Het is natuurlijk een moeilijke race. Het is niet makkelijk voor mij om die te winnen. Misschien moet ik wat slimmer zijn in de Ronde dan in de E3. Maar als er een punt komt waarop ik een gat moet dichtrijden voor Gilbert of anderen, zal ik het ook doen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties