Lawrence Naesen is er zeker van: "Oliver rijdt de Ronde"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 2 reacties
Lawrence Naesen is er zeker van: "Oliver rijdt de Ronde"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Oliver Naesen ging zwaar tegen de vlakte in Dwars Door Vlaanderen en zijn deelname aan de Ronde van Vlaanderen hangt zelfs aan een zijden draadje. Volgens broer Lawrence slaat de Belgische kampioen zich er wel doorheen.

De val heeft hij niet gezien. “Neen. En ik denk dat hij het zelf ook niet gezien heeft. Het was zo gevaarlijk om te koersen gisteren. Door de ­regen zag je in de afdaling nauwelijks een meter voor je uit. Zot dat er niet meer accidenten zijn gebeurd", aldus Lawrence Naesen in Het Nieuwsblad.

Ik dacht dat hij aan het zeveren was

“Net voor hij opgaf, kwam hij nog naast mij rijden. Hij zei: Ciao, ik stap af, jong. Ik was mij van geen kwaad bewust en dacht dat hij aan het zeveren was. Na de koers hoorde ik hem enkel via WhatsApp."

Daar kwam even vals alarm. "In een van onze gemeenschappelijke groepjes schreef hij: Nu gebroken. Paniek. Even later schreef hij: Stomme autocorrectie. Het moest 'ni gebroken zijn. Oef. Eerst vreesden ze een gebroken knieschijf, maar dat is niet het geval. Zijn knie is wel volledig dichtgeplakt.”

Start de Belgische kampioen zondag?

“Hij is ontgoocheld, maar hij gaat er niet van sterven. Ik ben er zeker van dat hij zondag start. Op dat vlak is hij keihard. Zelfs met anderhalf been zal hij in de Ronde starten en die ook uitrijden. Maar om te winnen, zal hij wel zijn twee benen nodig hebben, denk ik.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties