Geteisterd Lotto-Soudal trekt met dit team naar de Ronde: "Hopen dat er niets meer gebeurt met Tiesj"
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 6 reacties
Geteisterd Lotto-Soudal trekt met dit team naar de Ronde: "Hopen dat er niets meer gebeurt met Tiesj"
Foto: © photonews

Tiesj Benoot start zondag als één van de favorieten in de Ronde van Vlaanderen, maar zal dat niet doen met de armada die voorzien was. Maar liefst drie renners moesten vervangen worden.

Jens Keukeleire, André Greipel, Nicolas Maes, allen zijn ze er niet bij. “Niet dat we zo veel kaarten hadden als Quick Step Floors, maar ons ploegje mocht gezien worden”, zegt Sergeant in Het Nieuwsblad. “Tot het noodlot toesloeg in volle finale van Milaan-Sanremo: Greipel vloog over de gevallen De Buyst en ook Keukeleire ging twee keer tegen de grond. We lagen meteen van ons wolkje. Het mag nu echt ophouden.”

Nog één reserve: Naesen

Sieberg en De Buyst komen zo in de ploeg. “Van De Buyst verwacht ik dat hij zo lang mogelijk naast Tiesj blijft. We zullen hem zo goed mogelijk over alle hindernissen sleuren, en proberen iemand mee vooruit te sturen die eventueel nadien nog een handje kan helpen zodra Tiesj aansluit.”

Tiesj straalt vertrouwen uit. Ondanks de tegenslag binnen de ploeg

Verder starten ook Jelle Wallays, Lars Bak, Frederik Frison en Jens Debusschere. “Met Lawrence Naesen hebben we nu nog één reserve over. Frustrerend en redelijk ambetant”, aldus Sergeant. “Gelukkig blaakt Benoot van gezondheid. Hij is geen man die zich snel uit het lood laat slaan. Het is niet zoals in Gent-Wevelgem dat het na de Kemmel alleen nog het spel van de wind is."

"Er komt de laatste dertig kilometer nog wat op je af om het verschil te maken. In de laatste lus van de Ronde is het man tegen man. Blijft Tiesj gezond en even sterk, dan wordt hij mee een bepalende factor. Sinds zijn fantastische solo in de Strade Bianche straalt hij vertrouwen uit. Ondanks die tegenslag binnen de ploeg.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Bwin.be Sports Betting

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

26/02/2020 Masters
29/02/2020 Omloop het Nieuwsblad
01/03/2020 Kuurne-Brussel-Kuurne
07/03/2020 Strade Bianche
08/03/2020 - 15/03/2020 Paris-Nice

Nieuwste reacties