Houdt Van Avermaet deze keer wel mannetjes over in de finale? "Ik hoop dat iedereen wakkergeschud is"
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 14 reacties
Houdt Van Avermaet deze keer wel mannetjes over in de finale? "Ik hoop dat iedereen wakkergeschud is"
Foto: © photonews

De voorbije koersen kenden nagenoeg allemaal dezelfde uitkomst voor BMC. Van Avermaet zat erg snel geïsoleerd en won niet. Dat moet anders voor de Ronde van Vlaanderen.

Het is immers niet makkelijk tegen de dominantie van Quick-Step? "Dat is soms frustrerend, maar het is de koers", aldus Van Avermaet bij Sporza. "Dat is altijd de tactiek van Quick-Step geweest. De vorige jaren is dat een beetje tegengevallen, maar nu zijn ze altijd mee met 3 à 4 man en dan kunnen ze beginnen te spelen. Tot nu toe is dat heel goed uitgedraaid. Maar ik maak me sterk dat de Ronde een andere koers is, nog net iets lastiger, en dat ze net iets minder mannetjes in de finale zullen hebben.”

Toch waren zijn teammaats wel heel vlug verdwenen de voorbije koersen. "Dat is niet plezant. Ik denk dat we vrijdag in de E3 de verkeerde beslissing namen door niet vol voor mij te rijden. Ik heb al bewezen dat ik na een zware koers een sprint van een grote groep kan winnen."

We namen de verkeerde beslissing door niet vol voor mij te rijden

"Zondag en woensdag was het gewoon te weinig. Als ik mee ben met een groep van 30 à 35 man, mag er wel verondersteld worden dat we met 2 mannen mee zijn."

"Ik denk dat iedereen zijn best doet. Dat maakt het ook nog eens duidelijk dat het niet vanzelfsprekend is van op dat niveau te fietsen en altijd mee te zijn. Ik hoop dat iedereen een beetje wakker geschud is, zijn taak begrijpt en zondag zoveel mogelijk mannen in de finale kunnen geraken.” 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties