Naesen: "Straks geloof ik zelf nog dat ik Ronde niet haal"
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Naesen: "Straks geloof ik zelf nog dat ik Ronde niet haal"
Foto: © photonews

Oliver Naesen was na zijn val in Dwars Door Vlaanderen een twijfelgeval voor deelname aan de Ronde van Vlaanderen. Naesen weet wat hij wil: deelnemen, zij het niet ten koste van alles.

"Morgen staat de verkenning op het programma, meteen ook de laatste test", aldus de Belgische kampioen bij Sporza. "Het wordt intens, maar het is nodig om te weten waar ik sta."

"Een specialist in het UZ Gent heeft vandaag een MRI genomen. Hij zegt dat het pijn zal doen, maar ik niets kan kapotmaken door te starten in de Ronde. De dokters geven me dus groen licht."

Mijn seizoen stopt niet na de Ronde van Vlaanderen

"Maar als het morgen niet te doen is, moet ik er niet aan denken om te starten. Mijn seizoen stopt ook niet na de Ronde. Parijs-Roubaix en de Amstel Gold Race zijn ook twee mooie doelen."

"De Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix zijn het orgelpunt van het voorjaar, dus de situatie is heel ambetant. Het is afwachten tot morgen (vandaag, nvdr.). Ondertussen heb ik mijn gsm uitgezet. Honderd keer dezelfde vraag krijgen net voor zo'n belangrijk doel is heel vervelend: "Je zal toch niet koersen met die knie?" Na een tijdje ga je het nog geloven en kruipt het in je hoofd."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

26/02/2020 Masters
29/02/2020 Omloop het Nieuwsblad
01/03/2020 Kuurne-Brussel-Kuurne
07/03/2020 Strade Bianche
08/03/2020 - 15/03/2020 Paris-Nice

Nieuwste reacties