"Team Sky is erger dan US Postal en Armstrong"
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 14 reacties
"Team Sky is erger dan US Postal en Armstrong"

Naar aanleiding van de aangekondigde komst van Lance Armstrong naar de Ronde van Vlaanderen, die uiteindelijk niet doorgaat, kwam ook dopingjager David Walsh een lezing geven.

"Ik denk dat Team Sky slechter is dan US Postal (de ploeg van Lance Armstrong)", zegt Walsh bij Sporza. "Niet omdat Sky foute dingen gedaan heeft, maar wel omdat ze wisten welke schade Lance Armstrong en zijn team aangebracht hadden aan de wielersport."

"Sky wist dat die ploeg slechte dingen gedaan had. Maar Team Sky kwam in de wielersport en zei: “We zijn anders. We zullen nooit doping toedienen en we zullen een team zijn dat 100 procent zuiver en ethisch is.”

Nu blijkt dat Sky niet witter dan wit is

-David Walsh

"En nu blijkt dat ze niet witter dan wit zijn. Met de TUE’s die ze toegediend hebben aan Bradley Wiggins heeft Sky de grens overschreden van ethisch naar onethisch, van moreel naar immoreel, van legaal naar valsspelen. Want ik geloof niet dat Wiggins die TUE’s nodig had op therapeutisch niveau."

"Ik kan moeilijk geloven dat Froome geen enkele straf zal krijgen. Zijn voorgangers die te veel salbutamol hadden in hun lichaam, werden allemaal geschorst. En geen enkele van hen had zo’n hoge salbutamolwaarde als Froome."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

26/02/2020 Masters
29/02/2020 Omloop het Nieuwsblad
01/03/2020 Kuurne-Brussel-Kuurne
07/03/2020 Strade Bianche
08/03/2020 - 15/03/2020 Paris-Nice

Nieuwste reacties