Benoot ziet het zitten: "Samen met Greg en Sep favoriet na Sagan"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Benoot ziet het zitten: "Samen met Greg en Sep favoriet na Sagan"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Tiesj Benoot steekt nog steeds in bloedvorm. De renner van Lotto-Soudal geraakte samen met Greg Van Avermaet niet weg in Dwars Door Vlaanderen, maar trekt strijdvaardig naar de Ronde.

“Na mijn prestaties van de voorbije weken is het logisch dat mijn naam genoemd wordt tussen het kransje favorieten. De absolute topfavoriet ben ik misschien niet, Sagan en Quick-Step als geheel steken er iets bovenuit. Net daaronder staan we met een aantal renners, zoals Van Avermaet, Vanmarcke en ik", aldus Benoot op de persconferentie van Lotto-Soudal.

“Het zou me verwonderen dat de koers net als vorig jaar al zou openbreken op de Muur van Geraardsbergen. Dat is wel het moment waarop bij alle ploegen een eerste keer het alarm zal afgaan. Er kan altijd een schifting gebeuren op dat punt, maar het echte openbreken van de koers verwacht ik later. Zelf verkies ik een lange finale omdat het zo een uitputtingsslag wordt die uitmondt in een gevecht man tegen man.”

We hebben de pech dat we Greipel, Keukeleire en Maes missen

“Binnen onze ploeg hebben we de pech dat we met André Greipel, Jens Keukeleire en Nikolas Maes drie renners missen uit de oorspronkelijke selectie. Greipel en Keukeleire hadden mee de finale kunnen rijden. Ik heb er daarom belang bij dat andere renners geïsoleerd geraken. Al zal dat niet mogelijk zijn bij Quick-Step volgens mij, dat in de breedte een heel sterk blok vormt.”

Solo is the way to go

“Om te winnen zal ik waarschijnlijk alleen moeten finishen, want van de favorieten zijn de meesten sneller dan mij. Ik voel me alvast heel goed. De situatie is nu een beetje anders voor mij dankzij de winst in Strade Bianche, omdat daardoor een pak druk is weggevallen. Dat neemt natuurlijk niet weg dat ik een topresultaat wil neerzetten in de Ronde."

"In de E3 Harelbeke en Dwars door Vlaanderen heb ik bewezen dat mijn conditie goed is en dat zal zondag nog het geval zijn. De Ronde blijft mijn droomkoers, al sinds ik klein was wil ik die ooit winnen. Het is mijn trainingsparcours en als neoprof werd ik er al vijfde. Ik ben er klaar voor om zondag voluit te gaan!”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties