Ex-bondscoach veldrijden: "Ik wist vijf jaar geleden al dat Wout Van Aert er zou komen"

Redactie
| 25 reacties
Ex-bondscoach veldrijden: "Ik wist vijf jaar geleden al dat Wout Van Aert er zou komen"

Het grote examen voor Wout Van Aert volgt zondag. Dan staat hij voor de eerste keer aan de start van de Ronde van Vlaanderen. Voormalig veldritbondscoach Rudy De Bie wist altijd al dat Van Aert een grote renner zou worden.

Er zijn heel wat favorieten voor winst in de Ronde. "Het kransje is groot, hé", vertelt De Bie in gesprek met Sporza. "Het gaat een super leuke wedstrijd worden. De ploeg van Lefevere is sterk als blok en zal de wedstrijd hard maken. Het zal afhangen van de mannen met de pure punch die op het einde nog iets meer hebben."

"Wout zal zijn eigen weg moeten zoeken en moeten profiteren van de inzet van andere ploegen"

En natuurlijk is het uitkijken naar de prestatie van de wereldkampioen veldrijden. "Wout gaat lang meegaan. Wat hij al laten zien heeft, is veelbelovend. Maar het is 260 kilometer. Het zal een uitputtingsslag worden. Wout zal zijn eigen weg moeten zoeken en moeten profiteren van de inzet van andere ploegen. Hij is daar slim genoeg voor. Ik hoop dat hij erg ver komt in de finale."

De Bie wist een tijd terug al dat hij met een topper te maken had. "Vijf jaar geleden kwam hij over van de junioren en was hij als 18-jarige al erg punctueel met zijn vak bezig. Ik wist toen al dat die jongen er zou komen. Hij had het talent al en wou er alles voor doen. Je ziet waar hij nu al staat. We hebben er het laatste zeker nog niet van gezien", besluit De Bie. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties