Peter Sagan duidelijk: "Of ik nu wel win of niet, ik word toch geviseerd in de koers"

Redactie
| 21 reacties
Peter Sagan duidelijk: "Of ik nu wel win of niet, ik word toch geviseerd in de koers"
Foto: © photonews

Peter Sagan is één van de topfavorieten voor winst in de Ronde van Vlaanderen. De wereldkampioen stond zaterdag in Roeselare de pers te woord in aanloop naar het tweede Monument van het seizoen.

In Gent-Wevelgem tankte Sagan vertrouwen door te winnen. "Het helpt dat ik die overwinning al te pakken heb", citeert Sporza de wereldkampioen. "Dat is goed voor de ploeg en voor mij. Ik ben ontspannen. Of ik nu wel win of niet, ik word toch geviseerd in de koers. Sinds maandag bereid ik me in alle rust voor op de Ronde, ver weg van alle drukte."

De Slovaak paste woensdag voor Dwars door Vlaanderen. "Ik was er woensdag niet bij, dat was zo voorzien en ik houd me aan mijn plan. Ik denk niet dat het een slecht idee was. Koersen is altijd een risico en het weer was ook slecht."

Oorlog

Wat de ploegen betreft, maakte Quick-Step Floors al het meeste indruk. "Mijn ploeg is sterker dan vorig jaar", weet Sagan. "Met Daniel Oss in mijn team kan ik tactisch meer kaarten uitspelen. Hij kan veel voor me betekenen", aldus Sagan. "Maar ik kijk niet veel naar andere ploegen. Quick-Step zal waarschijnlijk oorlog maken. Ik zal goed moeten opletten en alert koersen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties