Retro Ronde 2017: monsterlijke solo én het jasje op de Oude Kwaremont

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 3 reacties
Retro Ronde 2017: monsterlijke solo én het jasje op de Oude Kwaremont

De Ronde van Vlaanderen is zoals u weet de hoogmis van het Vlaamse voorjaar. Heel wat renners zijn zondag favoriet voor de zege, maar wij gingen een jaartje terug in de tijd. Toen was het Philippe Gilbert die met een indrukwekkende solo won.

Het was Quick-Step Floors dat de koers al vroeg helemaal openbrak op de Muur van Geraardsbergen. Van Avermaet en Sagan zaten te ver achterin op de vesten en er ontstond een groep van 14 renners met daarbij Tom Boonen, Philippe Gilbert en Matteo Trentin, allen van Quick-Step Floors. 

Vooraan werd de gas opengedraaid, terwijl Sagan en Van Avermaet de handen in elkaar sloegen en de achtervolg inzetten. Het verschil daalde naar een halve minuut, maar op de Oude Kwaremont ging Gilbert al vanop 55 kilometer solo. 

Gilbert solo

De Waal had al snel een halve minuut te pakken op de groep, waarin Boonen goed afstoppingswerk leverde. Maar Sagan, Van Avermaet en Naesen sloten vooraan aan en gingen op zoek naar de eenzame leider. Op de laatste beklimming van de Oude Kwaremont liep het echter fout. 

De wereldkampioen werd gehinderd door een jasje en sleurde Van Avermaet en Naesen mee in zijn val. Zo waren de kansen van het trio om terug te keren helemaal weg. Gilbert kreeg vrij spel en won na een indrukwekkende solo. Van Avermaet sprintte even later nog naar een tweede plek, voor Terpstra. 

Opgelet, het laden van de beelden kan enkele ogenblikken duren...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties