Ronderenner Vincenzo Nibali legt uit waarom hij toch opteert voor de Ronde van Vlaanderen

Redactie
| 5 reacties
Ronderenner Vincenzo Nibali legt uit waarom hij toch opteert voor de Ronde van Vlaanderen
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Eén van de meest in het oog springende deelnemers in de Ronde van Vlaanderen is ongetwijfeld Vincenzo Nibali. De Italiaan won recent nog Milaan-Sanremo, maar zijn winstkansen in de Ronde zijn een pak kleiner.

Vrijdag ging de renner van Bahrain Merida nog enkele stroken verkennen. "Ik ken het parcours niet. Vandaag (vrijdag, red.) verkenden we de laatste 70 kilometer van de Ronde, maar ik weet niet zo goed waar ik overal gereden heb", citeert Sporza Nibali. "Geen enkele helling is heel moeilijk, maar de snelle opeenvolging van hellingen en kasseien maakt de koers moeilijk."

Ervaring en Tour

Ambitieus is Nibali niet echt voor de Ronde. "In de eerste plaats neem ik deel om ervaring op te doen op de kasseien", zegt de man die alle Grote Rondes al minstens één keer won. "Ik koers de Ronde in functie van de kasseirit in de Tour de France. En ik wou ook minstens één keer in mijn carrière de Ronde rijden. Zoals ik het ook niet uitsluit dat ik ooit eens deelneem aan Parijs-Roubaix."

"Het gevoel vandaag op de kasseien was in elk geval goed. Ik ben omringd door een sterk team, dat me wegwijs zal moeten maken. Of ik ambitie heb? Natuurlijk wil ik goed presteren in de Ronde", besluit 'De Haai van Messina'. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties