Ontspannen Wout Van Aert: "Ik zal vooral moeten opletten dat ik op de Koppenberg het veld niet indraai"

Redactie
| 21 reacties
Ontspannen Wout Van Aert: "Ik zal vooral moeten opletten dat ik op de Koppenberg het veld niet indraai"
Foto: © photonews

Het is reikhalzend uitkijken naar de prestatie van Wout Van Aert in de Ronde van Vlaanderen. Slaagt de kopman van Veranda's Willems-Crelan ook op dit examen? Hij oogde alvast ontspannen bij de start in Antwerpen.

Voor Van Aert is het zijn vuurdoop in de Ronde en de eerste keer dat hij op het startpodium kwam. "Het is iets bijzonder, maar je kan je er niets bij voorstellen tot je er zelf rijdt", reageert Van Aert bij Sporza

Bovendien rijdt Van Aert de Ronde op een nieuwe fiets. "We hebben van onze sponsor een nieuwe fiets gekregen. Het is goed voor de moraal om met die nieuwe fiets aan de start te staan. We hebben de fiets getest, het is nog een klein risico, maar ik ga er vanuit dat er geen probleem is."

Schouder in orde

Van zijn val in Dwars door Vlaanderen heeft hij alvast geen last meer. "Het valt wel mee. De stijfheid is weggetrokken. Vanmorgen had ik er al veel minder last van gisteren, dus ik denk niet dat het mij zal hinderen."

De Koppenberg is een helling die Van Aert alvast goed kent. "Ik zal vooral moeten opletten dat ik op de Koppenberg het veld niet indraai", lacht Van Aert. "De steile hellingen liggen mij zeker. Dan kan ik met mijn souplesse veel compenseren. Maar het zal vooral zaak worden hoeveel ik nog over heb na meer dan 200 kilometer. De finale van Gent-Wevelgem was vrij vlak, maar hier is de finale veel zwaarder", aldus de wereldkampioen veldrijden. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties