"Van Avermaet zei ooit dat ik de ambetantste was om voor uit te rijden, maar dat beschouwde ik als een compliment"

Redactie
| 0 reacties
"Van Avermaet zei ooit dat ik de ambetantste was om voor uit te rijden, maar dat beschouwde ik als een compliment"
Foto: © photonews

Nick Nuyens geniet al enkele jaren van zijn wielerpensioen, maar bleef aanwezig in de wielersport als teammanager van Veranda's Willems-Crelan. Hij reed nog enkele jaren samen met Greg Van Avermaet, maar de BMC-renner vond Nuyens 'nen ambetante'.

"Hij heeft ooit eens gezegd dat ik den ambetantste was om voor uit te rijden", vertelt Nuyens in gesprek met Het Nieuwsblad. "Maar dat beschouwde ik als een compliment. Ik had het daarnet al over mijn beperkte motor. Dan moet je op de gepaste momenten slim zijn."

Als ex-voetballer maakte Nuyens hetzelfde mee. "Op een voetbalveld moest ik het ook hebben van mijn vista, dat was op de fiets niet anders. De zeldzame keren dat Tom Boonen kapot zat, had ik dat als allereerste in de gaten. Daar probeerde ik dan mijn voordeel uit te halen. Maar dat gebeurde niet zo vaak. Boonen was een machine."

"Ik heb vrede met de carrière die ik gemaakt heb"

"Waarom Van Avermaet dat zei? Tja, ik reed geregeld met een kleine versnelling. Dan kwam er wel eens eentje vragen waar ik in godsnaam mee bezig was. Maar dan schakelde ik nóg kleiner", lacht Nuyens. "Wanneer je dan bij het overnemen naar je bidon grijpt en een toerke overslaat, word je al snel als ne linkaard aanzien."

Nuyens studeerde af in de communicatiewetenschappen. "Zeker met die bijnaam van De Professor omdat ik een universitair diploma op zak had. Maar ik wist gewoon wat ik wel en niet kon. Ik moest het op mijn manier doen. Ik heb vrede met de carrière die ik gemaakt heb. Ik heb altijd beseft dat er meer is in het leven dan topsport", besluit Nuyens. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties