Debat van de week: moeten de renners doorrijden of niet na een valpartij?

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 25 reacties
Debat van de week: moeten de renners doorrijden of niet na een valpartij?

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

In de E3 Prijs Harelbeke brak Quick-Step Floors de koers al snel helemaal open na een valpartij in het peloton. Maar is dat 'done' of 'not done'? Wij houden er ons Debat van de Week over.

Na de E3 Prijs was de valpartij in het peloton voer voor discussie. Quick-Step Floors zette zich aan kop en reed het hele peloton aan flarden, waardoor de gevallen slachtoffers het erg moeilijk kregen om terug te keren. De renners van Quick-Step Floors waren zich van geen kwaad bewust en vonden dat absoluut normaal. 

Ook Patrick Lefevere haalde het thema in Extra Time Koers aan. "Als we niet mogen rijden, dan kunnen we er beter mee stoppen", dixit de ploegmanager van de Belgische WorldTour-ploeg. 

Froome in de Tour

Maar natuurlijk was het niet de eerste keer dat dit gebeurde. In de Ronde van Frankrijk vindt ene Chris Froome ook dat er gewacht moet worden als de gele trui onderuit gaat of pech heeft. 

Toen vorig jaar enkele renners, waaronder Fabio Aru, besloten om door te rijden na pech, kregen ze de wind van voren van de brigade van Team Sky. 

Stem zeker mee in onze poll. 

Moet er gestopt worden na een valpartij?

50%
50%
0%
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties