Dit zijn volgens Marcel Kittel zijn twee grootste concurrenten voor een 6 op 6 in de Scheldeprijs

Redactie
| 2 reacties
Dit zijn volgens Marcel Kittel zijn twee grootste concurrenten voor een 6 op 6 in de Scheldeprijs
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Marcel Kittel kan woensdag voor een indrukwekkende 6 op 6 gaan in de Scheldeprijs. De vorige 5 keer dat de bonkige Duitser aan de start stond, pakte hij telkens de zege. Zo kan Kittel zijn record nog wat aanscherpen.

"Ik was eigenlijk nooit zo gefocust op zulke records, maar het is wel een koers die mij heel goed ligt", vertelt Kittel bij Sporza. "Door het nieuwe parcours kan het wel anders uitdraaien dan normaal. Er wordt veel wind verwacht. Ik ben benieuwd wat de andere ploegen van plan zijn."

Het nieuws parcours betekent dat de renners een grote lus door Zeeland maken na de start in Terneuzen. "Als er veel wind staat, wordt het zeker een zware koers. Ik moet opletten dat ik niet in een tweede waaier beland. Dus dan zal ik moeten meekoersen, maar dat kost energie. Ik zal dus vermoeider zijn in de finale."

Wat met 'The Wolfpack'?

Quick-Step Floors was de afgelopen weken dominant, maar lijkt op neo-profs Hodeg en Jakobsen te rekenen. "Ik wil niemand onderschatten, want dan verlies je zeker. De wolven hebben nog altijd honger. Ik ben zeker dat ze ook proberen te winnen."

Verder ziet Kittel een Nederlander en Noor als grootste rivaal. "Voor de rest verwacht ik vooral concurrentie van Dylan Groenewegen en Edvald Boasson Hagen, die sterk bezig was de voorbije klassiekers. Cavendish en Greipel zijn er door blessures niet bij, maar dat betekent niet dat het makkelijker wordt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties