Ploegmaat verdedigt Terpstra: "Vroeger schold hij al eens iemand verrot in de koers, maar dat is lang geleden"

Redactie
| 7 reacties
Ploegmaat verdedigt Terpstra: "Vroeger schold hij al eens iemand verrot in de koers, maar dat is lang geleden"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Niki Terpstra hoopt dat hij zich na zijn zege in de Ronde van Vlaanderen helemaal verzoend heeft met het Vlaamse publiek. Volgens Iljo Keisse kan zijn ploegmaat wel eens een grote mond hebben, maar dat is het dan ook.

Terpstra werd in het verleden niet altijd de gemakkelijkste ploegmaat genomed. Maar daar is volgens Keisse niet veel van waar. "Voor de renners van andere ploegen is het een vervelende coureur", zegt Keisse in Het Nieuwsblad. "Hij heeft een grote mond. Niki heeft in het verleden wel wat dingen gezegd, geroepen en gedaan die hem een bepaald imago gaven."

"Terwijl hij op dit moment die naam totaal niet verdient. Toegegeven: vroeger deelde hij al eens onnodig een kwak uit, of schold hij iemand verrot in de koers. Maar dat is lang geleden."

Sympathie

Volgens Keisse kan Terpstra tegenwoordig op heel wat sympathie rekenen in het peloton. "Vijf kilometer voor de streep vroeg Bert Van Lerberghe me wie er gewonnen had. Ik zei: Terpstra. Waarop Van Lerberghe antwoordde: 'Ik ben echt content, een topkerel'. De meningen blijven dus verdeeld, maar in andere ploegen heb je ook zulke mensen, hoor", besluit Keisse. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties