Arnaud Démare en Dylan Groenewegen reageren verdeeld op uitsluiting Scheldeprijs

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 7 reacties
Arnaud Démare en Dylan Groenewegen reageren verdeeld op uitsluiting Scheldeprijs
Foto: © photonews

Liefst 35 renners moesten van de fiets na het spoorwegincident in de Scheldeprijs. Daarbij ook favorieten als Dylan Groenewegen en Arnaud Démare. De ene had meer begrip dan de andere voor zijn uitsluiting.

Dylan Groenewegen en Arnaud Démare waren vooraf met Marcel Kittel aangeduid als de drie topfavorieten voor winst in de Scheldeprijs. Maar op 100 kilometer van de meet negeerden beide toppers samen met 33 andere renners een gesloten overweg. Het leverde hen een diskwalificatie op. 

Démare snapte de beslissing van de wedstrijdjury helemaal niet. Groenewegen toonde dan weer wel begrip. "Ik kon toch niet weten dat het licht op rood zou springen op het moment dat ik over de treinrails reed", aldus de Franse kampioen. "Ik ken de gevolgen, want in Parijs-Roubaix van 2014 moest ik het op het politiebureau gaan uitleggen."

"Toen ik in de remmen ging, besefte ik dat de slagbomen dicht gingen", reageerde Groenewegen. "In een koers ben je je soms niet bewust van verkeerssignalen. Ik snap de beslissing van de jury, maar ik denk dat ze de wedstrijd beter hadden geneutraliseerd."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties