Bewogen vertrek zindert nog na: "Lotto-Soudal is geen OCMW, hoorde ik. Pijnlijk"

Redactie
| 7 reacties
Bewogen vertrek zindert nog na: "Lotto-Soudal is geen OCMW, hoorde ik. Pijnlijk"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Kris Boeckmans ruilde in de winter Lotto-Soudal in voor het Franse Vital Concept, de procontinentale ploeg rond spurter Bryan Coquard. In de Scheldeprijs wil de 31-renner zich nog eens mengen in het sprintgeweld.

Boeckmans kende na zijn lelijke val in de Vuelta van 2015 moeilijke jaren. " Nochtans kreeg ik nadien een nieuw contract. Een mooi gebaar, maar daar bleef in 2017 niets meer van over", zegt de man uit Malle in Het Laatste Nieuws.

"Via via hoorde ik zelfs dat een ploegleider vertelde dat Lotto-Soudal geen OCMW was. Pijnlijk. Wie moet je nog vertrouwen? Ik had veel liever gehad dat ze mij rechtuit vertelden dat ze vonden dat ik het WorldTourniveau niet meer aankon."

Burn-out

Nadien kende Boeckmans barre tijden. "Ik belandde in een vicieuze cirkel, stond op het randje van een burn-out. Het kon mij allemaal gestolen worden, ik trainde niet meer zoals het hoorde en presteerde helemaal niet meer. Gelukkig is Vital Concept snel op de proppen gekomen. Het werd een afscheid met een wrange nasmaak van een team waarvan ik nochtans vond dat ik er op mijn plaats zat."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties