Opvallend: Quick-Step Floors was niét de eerste ploeg die zich 'The Wolfpack' noemde

Redactie
| 6 reacties
Opvallend: Quick-Step Floors was niét de eerste ploeg die zich 'The Wolfpack' noemde
Foto: © photonews

De renner van het succesvolle Quick-Step Floors worden ook wel eens 'The Wolfpack' genoemd, een term die ploegleider Brian Holm introduceerde voor de hongerige renners van Patrick Lefevere.

Maar volgens basketbalcoach en wielerfan Lucien Van Kersschaever komt de term uit het Amerikaanse basketbal. "'The Wolfpack' bestaat al sinds de jaren 20 in het Amerikaanse collegebasketbal", legt Van Kersschaever uit bij Sporza. "Het is de bijnaam van de North Carolina State University, een van de betere ploegen in de geschiedenis van de NCAA."

In de jaren '90 werden de Chicago Bulls onder aanvoering van Michael Jordan zo genoemd. Phil Jackson, ook nog bekend van bij de Lakers, was toen de architecht als trainer. "Jackson was in die tijd coach van de Chicago Bulls. Hij staat bekend als een grote aanhanger van de zen-filosofie."

Indianenstam

"Na ieder seizoen vertrok hij naar een indianenstam. Hij had een bevriende indiaan waarmee hij mediteerde. Daar liet hij zich waarschijnlijk inspireren door de quote: 'the strength of the pack is the wolf, the strength of the wolf is the pack'."

"Bij de Chicago Bulls had Jackson Michael Jordan onder zijn hoede, maar ook onder meer Scottie Pippen en Ron Harper. Jordan was de wolf die het team beter maakte, maar de teammaats rond Jordan maakte hem sterker. Dat was de boodschap", aldus Van Kersschaever, die hetzelfde ziet bij de huidige selectie van Quick-Step Floors. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties