Quick-Step Floors blijft in de winning mood en zegeviert nu ook in incidentrijke Scheldeprijs

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 16 reacties
Quick-Step Floors blijft in de winning mood en zegeviert nu ook in incidentrijke Scheldeprijs
Foto: © photonews

De Scheldeprijs is niet dankzij de wind, maar vooral dankzij een gesloten overweg een vreemde wedstrijd geworden. Groenewegen en Démare werden uit koers gezet, terwijl een (overigens te slappe) Kittel door een lekke band wegviel. De jonge Fabio Jakobsen (Quick-Step) trok aan het langste eind.

Iedereen had het voor de koers over de waaiervorming die er van bij de start in Terneuzen zou zijn. De renners moesten een tocht door Zeeland afleggen alvorens de Belgische grens over te steken en naar Schoten te gaan. Het was echter een gesloten spooroverweg die mee over de koers besliste.

Op minder dan 100 kilometer van de streep glipte een groep van 30 renners toch nog door de gesloten slagbomen. De jury twijfelde niet en zette topfavorieten als Dylan Groenewegen en Arnaud Démare uit de koers. 

Ook Kittel valt weg

De weg naar een 6e zege van Marcel Kittel in de Scheldeprijs lag helemaal open. Maar een leegloper op ruim 10 kilometer van de finish besliste daar anders over. Katusha-Alpecin stuurde nog twee pionnen om de Duitse sprinter terug te brengen, maar Kittel schudde met het hoofd. Veelbetekend, dit zou niet zijn dag worden.

De drie topfavorieten deden dus niet mee voor de zege. In de slotkilometers kwam het nu al zo succesvolle Quick-Step Floors met een sprinttreintje voor de talentvolle Fabio Jakobsen. De winnaar van Nokere Koerse rondde het werk van onder meer Keisse, Stybar en Morkov perfect af. Lefevere en co blijven zo de zeges aan elkaar rijgen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties