Wedstrijdjury reageert op uitsluiting Démare en Groenewegen: "Geen strenge beslissing"

Redactie
| 25 reacties
Wedstrijdjury reageert op uitsluiting Démare en Groenewegen: "Geen strenge beslissing"
Foto: © photonews

Het meest opvallende incident in de Scheldeprijs vond ongetwijfeld plaats op 100 kilometer van de streep. Een groep van 30 renners glipte door een gesloten overweg en moest hun rugnummer inleveren.

In die groep zaten onder meer favorieten Dylan Groenewegen en Arnaud Démare. De jury was echter onverbiddelijk. "Ik vind dit geen strenge beslissing", vertelt jurylid Luc Gheysen bij Sporza. "We zijn immers al jaren bezig over veiligheid, veiligheid, veiligheid. Het reglement is heel duidelijk: als het licht op rood springt, moet er gestopt worden. Als dit niet gebeurt, moeten de renners uit koers genomen worden."

Mogelijk is er ook een motorrijder door het rode licht gereden. "Dat zullen we na de finish moeten analyseren. Maar het kan niet zo dat de renners hierdoor op het verkeerde been worden gezet. Je moet voor je eigen veiligheid instaan. Rood licht is rood licht."

Boete en/of sanctie

Het kan zijn dat Groenewegen en co nog een boete of sanctie krijgen. "Er zal zeker nog een boete volgen en de UCI kan later nog een extra sanctie opleggen", aldus Gheysen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties