Winnaar Scheldeprijs Fabio Jakobsen: "Ik stond als 4e hoogste genoteerd op Unibet... En toen vielen er 2 weg"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Schoten
| 1 reacties
Winnaar Scheldeprijs Fabio Jakobsen: "Ik stond als 4e hoogste genoteerd op Unibet... En toen vielen er 2 weg"
Foto: © photonews

Quick-Step Floors blijft de champagne ontkurken. Ook in de Scheldeprijs schoten de troepen van Patrick Lefevere raak met de jonge neo-prof Fabio Jakobsen.

In de sprint stond er geen maat op de 21-jarige Nederlander. "Het is super gaaf om hier te winnen", vertelde Jakobsen na afloop. "Het was best koud en afzien, vooral de laatste twee rondjes was het koud door het opspattende water. Bovendien was er in het begin van de koers heel wat nervositeit. Niet alle ploegen wisten precies wat er komen zou."

Geen Kittel en Groenewegen

De Nederlander kreeg natuurlijk wat hulp dankzij het wegvallen van Démare en Groenewegen én de lekke band van Kittel. "Na 100 kilometer waren Démare en Groenewegen niet meer in koers. Ik was nummer vier op Unibet, dus er waren er al twee weg", lachte Jakobsen. "Dan dacht ik dat er misschien wel iets inzat. Toen Kittel lek reed, moest ik mijn focus behouden en de laatste kilometers goed doorkomen."

"En dan waren er nog Keisse en Stybar die op kop reden... Het ging niet vanzelf, maar het scheelde toch heel veel", aldus het toptalent. "Of er vrienden geld hadden ingezet op mij? Ik denk het wel, maar dat was meer voor de lol. Ik zal het achteraf wel horen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties