Wordt dit de grootste concurrent van Kittel? "Ik ben misschien wel de snelste van het pak, maar Marcel is ook goed"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Terneuzen
| 0 reacties
Wordt dit de grootste concurrent van Kittel? "Ik ben misschien wel de snelste van het pak, maar Marcel is ook goed"
Foto: © photonews

De ogen zijn in de Scheldeprijs vooral op Marcel Kittel gericht, want de oersterke Duitser kan al zijn 6e zege in het WK der sprinters binnenhalen. De concurrentie lijkt vooral van Arnaud Démare en natuurlijk Dylan Groenewegen te komen.

Groenewegen is één van de favorieten in eigen land. Indien hij de waaiervorming overleeft, is de kans groot dat hij in Schoten op het podium eindigt. "Ik voel me goed en heb er vandaag zin in", vertelde hij vlak voor de start in Terneuzen. "Ik ben misschien wel de snelste van het pak, maar Kittel is natuurlijk ook goed. Hij is een topper."

De Nederlander kon Kittel al enkele keren kloppen. "Of dat extra motivatie geeft? Marcel is een sterke sprinter en heeft een hele sterke ploeg. Maar ik geloof dat we het vandaag goed gaan doen, dus we gaan er alles aan doen om te winnen."

Waaiers

Het wordt afwachten of waaiervorming de koers zal bepalen. "Deze koers is altijd mooi. De wind staat voor mij redelijk op de kant, dus het zal een mooie wedstrijd geven. Ik heb er echt zin in", besluit Groenewegen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties