Boonen waarschuwt Stuyven en Degenkolb: "Ze moeten zeker vrezen voor hun plek"

Redactie
| 2 reacties
Boonen waarschuwt Stuyven en Degenkolb: "Ze moeten zeker vrezen voor hun plek"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Met Niki Terpstra en Philippe Gilbert stonden er in de Ronde twee mannen van Quick-Step op het podium. De derde renner was echter een verrassing. Mads Pedersen werd knap tweede op zijn 22e.

Pedersen hield verrassend stand tussen de groep der favorieten en winnaar Terpstra. Volgens Tom Boonen is de Deen een toptalent. "Eigenlijk doet hij een even straffe prestatie als Niki", aldus Boonen in Extra Time Koers. "Hij bleef een hele tijd tot aan de aankomst op 20 seconden hangen. Als je dat op je 22 kunt..."

'Nog beter'

"Hij is een uitzonderlijk talent. Of Stuyven en Degenkolb moeten vrezen voor hun plek? Dit is een heel ander niveau. Hij gaat zonder twijfel beter worden. Misschien moeten Stuyven en Degenkolb zelfs meer doen dan vrezen en een andere ploeg zoeken."

Karl Vannieuwkerke ziet echter een andere invalshoek voor Stuyven en Degenkolb. "Er zijn veel coureurs in het peloton die meer koersen hadden gewonnen in een ploeg waarin ze niet alleen kopman waren geweest", ziet hij mogelijkheden met Pedersen als eventuele kopman. "Ik denk bijvoorbeeld aan Sep Vanmarcke."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties