Breekt hij de ban voor Fransen in Parijs-Roubaix? "Ik zou graag een voorbeeld zijn en dat lukt het best als je wint"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 0 reacties
Breekt hij de ban voor Fransen in Parijs-Roubaix? "Ik zou graag een voorbeeld zijn en dat lukt het best als je wint"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De quizfanaten zullen de vraag wel kunnen beantwoorden. Hoelang is het geleden dat een Fransman nog eens zegevierde in de Parijs-Roubaix? Juist, 21 jaar geleden. Toen ging Frédéric Guesdon met de legendarische kasseisteen aan de haal. Een opvolger mag zich melden aan de kassa!

Van 1997 is het dus geleden dat er nog eens een thuisrijder op het hoogste podiumtrapje van de 'Helleklassieker' belandde. Een kleine schande toch wel, al zeker voor de chauvinistische Fransen. Wie zorgt weldra voor de verlossing? Misschien wel Arnaud Démare. 

Boonen als voorbeeld

De 26-jarige Franse sprinter is een bonkig type én snel, een ideale combinatie voor de heroïsche calvarietocht over de kasseien. De Franse kampioen beseft zelf ook dat hij uit het juiste hout gesneden is: "Tom Boonen is een beetje mijn voorbeeld, hij heeft de combinatie sprinten en de klassiekers ook lang gedaan."

Démare begrijpt dat hij zelf een voorbeeldfunctie kan vervullen en inspiratiebron kan vormen voor (jonge) landgenoten: "Veel collega's vinden de kasseien te zwaar. Ik zou dan ook graag wat publiciteit voor dergelijke koersen. Ik wil een voorbeeld zijn, maar dat lukt het best als je ook wint."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties