Ex-schansspringer Roglic haalt alweer straffe toer uit, dit keer slaat hij dubbelslag in Baskenland

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 1 reacties
Ex-schansspringer Roglic haalt alweer straffe toer uit, dit keer slaat hij dubbelslag in Baskenland

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Primoz Roglic heeft de vierde etappe in de Ronde van het Baskenland naar zijn hand gezet. De 28-jarige Sloveen excelleerde in een individuele tijdrit in Lodosa over ruim 19 kilometer. Hij neemt meteen ook de gele leiderstrui over van de Fransman Julian Alaphilippe van Quick-Step.

Roglic, een ex-schansspringer met een sterke chrono in de benen, toonde nog maar eens een sterk staaltje van zijn kunnen. De hardrijder van LottoNL-Jumbo legde het vlakke parcours 9 tellen sneller af dan de Nieuw-Zeelander Patrick Bevin (BMC) en het Team Sky-trio Vasil Kiryienka, Jonathan Castroviejo en Michal Kwiatkowski. 

Leider Julian Alaphilippe kreeg als achtste 42 tellen aangesmeerd en is meteen ook leider af, Roglic mag de laatste twee etappes - pittige bergpartijen - aanvatten als primus. De Belgen deden het trouwens ook verre van onaardig, zo finishte Dylan Teuns (BMC) als elfde, Thomas De Gendt (Lotto) zette een dertiende eindtijd neer.

De Sloveen Roglic is trouwens niet aan zijn proefstuk toe, eerder won hij al etappes in de Giro en de Tour en dit seizoen mikte hij ook al in de roos in de Tirreno-Adriatico. Ook vorig seizoen was hij in de Ronde van het Baskenland succesvol, hij won toen maar liefst twee etappes. Hij kaapte toen ook het eindklassement weg in de Ronde van de Algarve. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties